Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ - 18/11/2018 - ΑΠΟ ΤΗΝ " ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ "

Με επιτυχία συνεχίζονται οι κυριακάτικες ομιλίες

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 

Με προσκεκλημένο τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μυλωνά που ανέπτυξε το θέμα «Εγώ πιστεύω με τον δικό μου τρόπο», συνεχίστηκαν την Κυριακή οι εσπερινές ομιλίες στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες».
Ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχικά επισήμανε ότι η συγκεκριμένη θέση («Εγώ πιστεύω με τον δικό μου τρόπο»), είναι πλέον μία σύγχρονη αίρεση που «αγγίζει» τα όρια της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος και καταστρατηγεί όλη τη δομή τής Εκκλησίας μας. Ο ορθόδοξος χριστιανός μέσα στον χώρο της Εκκλησίας δεν πιστεύει με τον δικό του τρόπο, όπως ανέλυσε ο ομιλητής, αλλά δέχεται ακριβώς αυτά που η ίδια η Εκκλησία, διά του Μυστηρίου της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, αποκάλυψε.
«Η Εκκλησία είναι το πνευματικό… νοσοκομείο, στο οποίο ο άνθρωπος εισέρχεται, αποδεχόμενος με την πίστη του τον ενανθρωπήσαντα Ιησού Χριστό, που γίνεται, κατά τον Απόστολο Παύλο, η ζωή τής ζωής του», σημείωσε ο π. Χρυσόστομος, που, χρησιμοποιώντας διάφορα παραδείγματα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ορθοδόξου πίστεως, η οποία είναι επηρεασμένη από τη Δυτική και Προτεσταντική Θεολογία αλλά και από το σύγχρονο πνεύμα της εποχής τού συγκριτισμού.
 Όπως είπε «η Εκκλησία δεν είναι ένας φιλολογικός οργανισμός, αλλά είναι το σώμα του Χριστού μέσα στο οποίο εισέρχεται ο άνθρωπος προκειμένου να καθαρισθεί, να φωτισθεί, να αγιασθεί και να ενωθεί με τον Χριστό που είναι ο σκοπός και ο προορισμός τής ζωής μας».
Και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κατέληξε ως εξής: «Η θέση ΄΄εγώ πιστεύω με τον δικό μου τρόπο΄΄  έχει αλλοιώσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας και εν γένει την ίδια την Εκκλησία μας. Και βέβαια, ΄΄αγγίζει΄΄ τα όρια της αθεΐας! Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε αυτό που είπε ο Ντοστογιέφσκι, ότι δηλαδή ΄΄Όταν δεν υπάρχει Θεός, τα πάντα επιτρέπονται΄΄».

Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ